Мавпячу віспу підтвердили в Польщі

П'ятниця, 10 червня 2022, 17:01

У Польщі підтвердили перший випадок захворювання на віспу мавп.

Про це на пресконференції в п’ятницю повідомив міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзельський, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на РАР.

"До цього у нас було близько 10 підозр на мавпячу віспу, зразки досліджуються. 10 червня – це день, коли ми зафіксували перший випадок", – сказав Недзельський.

Директорка воєводської інфекційної лікарні у Варшаві Агнешка Куявська-Мисяг підтвердила РАР, що хворий перебуває в їхньому медичному закладі в ізоляції.

Нагадаємо, мавпяча віспа – рідкісне вірусне захворювання, що передається людині від тварин. Воно зазвичай зустрічається в Західній та Центральній Африці.

Симптоми захворювання – лихоманка, головний біль та шкірний висип, який починається на обличчі й поширюється на решту тіла.

Випадки зараження вірусом віспи мавп в останні тижні були зафіксовані за межами Африки – зокрема в Німеччині, Швейцарії, Іспанії, Бельгії, Італії, Португалії, Великобританії, Австрії та Швеції.

За останніми даними ВООЗ, у світі підтвердили 780 випадків мавпячої віспи у 27 країнах, зокрема і в межах Європейського Союзу.

Бельгія стала першою країною, яка запровадила обов’язковий 21-денний карантин для хворих на мавпячу віспу. А британські органи охорони здоров’я рекомендують 21-денний карантин для близьких контактів хворих.

Водночас Європейський центр з попередження і контролю захворювань вважає низьким ризик масштабного поширення мавпячої віспи серед населення загалом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: