Прем’єрка Швеції пригрозила відставкою, якщо опозиція змусить піти одного з міністрів

Четвер, 2 червня 2022, 21:11

Прем’єрка Швеції Магдалена Андерссон пригрозила піти у відставку, якщо опозиція висловить недовіру міністру юстиції в її уряді.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє SVT.

Вона розкритикувала те, що усі опозиційні партії одностайні у критиці міністра юстиції і внутрішніх справ Моргана Йоганссона та погрожують йому вотумом недовіри.

Помірковані, християнські демократи та ліберали підтримали критику міністра, яку почали правопопулістські Шведські демократи. Центристська партія ще не визначилася з позицією. 

Андерссон наголосила, що визнає існування проблеми "паралельних спільнот" і зростання випадків насильства у повсякденному житті, але хто вважає, що проблема тільки в особі міністра - той не розібрався у ситуації.

"Ми за три місяці від виборів, і неподалік від нас йде війна. І додавати до цього ще політичний хаос і невизначеність - це зовсім безвідповідально. Зараз не час для політичних ігор, це справді небезпечно", - заявила прем’єрка. 

Магдалена Андерссон наголосила, що якщо опозиція назбирає достатньо голосів для вотуму недовіри, країну чекає урядова криза і вона в такому випадку піде у відставку.

"У Швеції політичні рішення приймаються урядом спільно. І якщо міністра усувають за політичні рішення - то усувати потрібно увесь уряд", - заявила прем’єрка.

Нагадаємо, Магдалена Андерссон очолила уряд у листопаді 2021 року, ставши першою жінкою на цій посаді - після того, як попередній прем'єр Стефан Льовен подав у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.