У Німеччині розслідують витік секретних документів щодо саміту G7 

Понеділок, 20 червня 2022, 07:59

Незадовго до початку саміту G7, який відбудеться в баварському замку Ельмау з 26 по 28 червня, в інтернеті оприлюднили секретні документи німецької поліції, які стосуються організації саміту "Групи семи", який проходив у тому ж самому замку у 2015 році. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє DW.

У неділю вранці документи були доступні на сайті, який Федеральне відомство з охорони конституції (BfV) пов'язує із прихильниками лівоекстремістських поглядів.

Першою про витік конфіденційних документів повідомила громадсько-правова радіостанція Bayerische Rundfunk. Водночас одразу кілька джерел в органах безпеки підтвердили агенції dpa їхню автентичність. Поліція розслідує інцидент.

Серед іншого у документах йдеться про інструкції щодо затримання, безпеки поліцейських автомобілів та про концепцію деескалації, уточнюють журналісти.

Крім того, були опубліковані номери мобільних телефонів деяких керівних співробітників поліції, а також дані про цифрові канали зв'язку, що використовуються поліцією.

Хто опублікував у мережі всі ці відомості першим, досі невідомо.

За безпекою на саміті "Групи семи" у 2015 році стежили 18 тисяч співробітників поліції.

У коментарі щодо цього витоку міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррман заявив, що наразі поліція виходить з того, що він не матиме критичного впливу на безпеку саміту цього року.

У цьогорічному саміті "Групи семи" віртуально візьме участь президент України Володимир Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.