Гарібашвілі назвав "найнятими волонтерами" добровольців із Грузії, які їдуть воювати в Україну

Неділя, 26 червня 2022, 16:02

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі назвав грузинських добровольців, які вирушили в Україну воювати проти Росії, "найнятими волонтерами", і заявив, що Київ начебто вимагав відпустити їх.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NetGazeti.

У Грузії прощаються з добровольцем, що загинув під Лисичанськом

"Ми чудово пам’ятаємо їхні (України) вимоги… Вимагали від уряду відпустити бійців на чартерних рейсах, найнятих ними, так би мовити, волонтерів", – сказав Гарібашвілі під час виступу в парламенті Грузії.

Як відомо, в березні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав свого грузинського колегу Іраклі Гарібашвілі дозволити виліт в Україну добровольців із Грузії.

Слова грузинського прем’єра розкритикував один із добровольців, що воює в Україні, Вано Надірадзе.

"Ми бойовики? Ні гроша в кишені… Ось скільки в мене в кишенях, навіть двох ларі немає, ми бідні хлопці, але в нас розбите серце, ми патріоти, грузини, ми морально багатші за тебе і твого шефа Іванішвілі", – цитує Надірадзе NetGazeti.

Як нагадує видання, слова Гарібашвілі можуть вказувати на те, що грузинська влада розглядає участь добровольців у війні в Україні як найманство – у кримінальному кодексі Грузії це вважається злочином.

Водночас жоден громадянин Грузії, який повертався з війни в Україні додому, не був звинувачений у найманстві грузинськими правоохоронцями.

Точно невідомо, скільки добровольців із Грузії воює в Україні проти Росії, але їхня кількість оцінюється сотнями. Зокрема, вони воюють у "Грузинському легіоні", батальйоні "Азов", Інтернаціональному легіоні тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.