Президент Чехії не дозволив 127 чехам воювати в Збройних силах України

Середа, 8 червня 2022, 16:56

Президент Чехії Мілош Земан не дав дозвіл 127 чехам воювати в Україні на боці української армії.

Про це повідомив речник чеського президента Їржі Овчачек, пише "Європейська правда" з посиланням на iDnes.

За словами речника, причиною відхилення заявок охочих приєднатись до лав ЗСУ стала відсутність відповідної рекомендації Міністерства внутрішніх справ.

"На підставі нерекомендаційної заяви Міністерства внутрішніх справ президент республіки Мілош Земан у середу, 8 червня 2022 року, не задовольнив запити 127 громадян Чеської Республіки щодо погодження вступу до Збройних Сил України", - заявив Овчачек у Twitter.

У першій половині травня Мілош Земан схвалив 103 заяви про бажання вступити до української армії. Але з того часу він відхилив низку аналогічних запитів. 

Наприкінці місяця він відхилив заяви 11 претендентів, тому що, на думку міністерства оборони, вони були професійними військовими та членами активного резерву, які необхідні для забезпечення оборони Чехії.

Президент також підтримав думку МВС на початку червня, коли відхилив 80 заяв - деякі заявники відбували покарання у вигляді позбавлення волі або перебували під вартою.

Влада Чехії вирішила не притягувати до кримінальної відповідальності громадян, який їдуть воювати в Україну проти російського вторгнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: