Глава МЗС Греції відвідав Одесу і поспілкувався з греками, евакуйованими з Маріуполя

фото
Вівторок, 12 липня 2022, 21:29

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас у вівторок здійснив візит до Одеси, під час якого зокрема зустрівся з представниками грецької громади, які були змушені евакуюватися з окупованого російськими силами Маріуполя.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Під час візиту Дендіас зокрема відвідав Одеську національну наукову бібліотеку, де підписав меморандум про взаєморозуміння між Генеральним консульством Греції та Державним архівом Одеської області щодо цифровізації архівів, які становлять iнтepeс для Греції.

Глава грецького МЗС також провів переговори з Одеським міським головою Геннадієм Трухановим, якого запевнив у підтримці включення історичного центру Одеси до переліку світової спадщини ЮНЕСКО.

Також Дендіас зустрівся з представниками грецької громади, які через бойові дії були змушені виїхати з Маріуполя до Одеси. Він запевнив їх, що Греція продовжить "турбуватися про їхній добробут і надасть їм допомогу зараз і в майбутньому".

Про візит міністра закордонних справ Греції до Одеси заздалегідь не повідомлялося. Це вже друга його поїздка в це українське місто; під час першої у квітні він привіз вантаж гуманітарної допомоги.

Раніше міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас заявив, що Афіни звернуться до Міжнародного суду в Гаазі з проханням розслідувати воєнні злочини в оточеному Маріуполі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.