Бізнес, місцева влада і профспілки Італії просять прем’єр-міністра не йти у відставку

Неділя, 17 липня 2022, 14:12

Мери низки міст Італії, а також бізнес-асоціації та профспілки у вихідні звернулися до італійського прем’єр-міністра Маріо Драгі з проханням переглянути своє рішення піти у відставку – вони побоюються економічних наслідків такого кроку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Глава МЗС Італії: голову Драгі подали Путіну на срібному блюді

Так, звернення на підтримку Драгі оприлюднили мери 110 італійських міст, серед них – десяти найбільших агломерацій. Вони закликали всі сторони поставитися відповідально до ситуації.

"Ми, мери, які щодня покликані керувати й вирішувати проблеми, що впливають на наших громадян, просимо Маріо Драгі не відступати й пояснити парламенту переконливі причини, чому уряд повинен продовжувати функціонувати", – йдеться у зверненні.

Аналогічні заклики пролунали від промислових, фермерських і торговельних об’єднань Італії. Очільник найбільшої італійської профспілки CGIL Мауріціо Ландіні наголосив, що для країни важлива стабільність, а "нинішній уряд не втратив довіри" громадян.

Глава МЗС Італії: політична криза ставить під загрозу поставки зброї Україні

Джерело Reuters, наближене до прем’єра Італії, заявило, що Драгі не буде виконувати жодні "ультиматуми" й усе ще має намір піти у відставку.

Політична нестабільність загрожує Італії втратою доступу до фінансування ЄС, призначеного для відновлення економіки після COVID-19, а також подальшим зростанням цін.

У четвер президент Італії Серджо Матарелла відмовився приймати відставку прем'єр-міністра Маріо Драгі, який пояснив її тим, що "пакт довіри, який лежав в основі уряду, зазнав невдачі".

Драгі візьме участь у засіданні парламенту Італії 20 липня, де й буде вирішено його долю.

Коаліційний уряд Драгі опинився на межу розпаду після того, як "Рух 5 зірок" відмовився голосувати за важливий указ про фінансову допомогу тисячам родин і компаній.

Читайте також: Проблеми Супермаріо: чому проукраїнський прем'єр Італії опинився за крок до відставки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.