ЄС очікує на призначення керівника САП після обрання нового генпрокурора

Середа, 27 липня 2022, 15:01

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас після призначення Андрія Костіна новим Генпрокурором України очікує на призначення нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це Маасікас написав у середу у своєму Twitter, пише "Європейська правда".

Дипломат привітав Костіна із призначенням на посаду Генерального прокурора України, відзначивши, що разом із представництвом ЄС в Україні він тісно співпрацював з Костіним у реформі правосуддя.

Посол ЄС: призначення голови САП – технічно найпростіша вимога Єврокомісії до України

 

"Продовжимо співпрацювати у розслідуванні воєнних злочинів Росії. І, з нетерпінням чекаю на швидке призначення начальника САП", - додав Маасікас.

Як відомо, для збереження статусу кандидата на вступ до ЄС Київ має завершити призначення вже обраного на конкурсі очільника САП та провести конкурс глави НАБУ.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у виступі в Верховній раді 1 липня закликала якнайшвидше призначити керівника САП.

19 липня конкурсна комісія з обрання керівника САП затвердила результати конкурсу, найбільше балів набрав детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко, він має стати новим очільником САП.

Конкурсна комісія звернулась до Офісу Генпрокурора з проханням надати підтвердження, що переможці конкурсу не мають проблем із корупцією та люстрацією.

Не зважаючи на те, що комісія затвердила формальне рішення про перемогу Клименка у конкурсі, призначає керівника САП генпрокурор або його виконувач обов’язків.

Читайте також: САП і не лише: що із заяв конгресвумен Спартц має почути Київ, попри конфлікт із нею

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.