У МЗС нагадали Медвєдєву, що його чекає трибунал щодо злочину агресії РФ

Середа, 6 липня 2022, 21:06

У Міністерстві закордонних справ України нагадали заступнику керівника Радбезу РФ, колишньому прем'єру і президенту Дмітрію Медвєдєву, що його у майбутньому чекає трибунал щодо злочину агресії Росії.

Про це заявив посол зі спеціальних доручень МЗС України Антон Кориневич, пише "Європейська правда".

Кориневич прямо не назвав Медвєдєва, говорячи про нього як "громадянина Росії Д.", але з контексту очевидно, що йдеться саме про нього.

"Громадянин росії Д., який колись був президентом і прем‘єром найбільшого порушника міжнародного права ХХІ століття, вже не вперше лякає світ застосуванням ядерної зброї у випадку заснування трибуналу, який буде працювати для притягнення до кримінальної відповідальності політичного керівництва рф. Д. пише свої погрози у тих же джерелах, у яких він писав, що все, що є українським - брехня, України і українського не існує і українцям треба примусово змінювати свідомість. Д., вочевидь, бачить (і не лише він), що справа створення Спеціального трибуналу рухається вперед", - пише Кориневич.

Він зазначив, що Україна "без криків та істерик у соцмережах" і далі робитиме все, що залежить від неї, аби Спецтрибунал був створений і почав працювати.

Медведєв з Москви нахамив лідерам Франції, Німеччини та Італії, що прибули до Києва

"Д., який наразі має посаду заступника секретаря рб рф, цілком ймовірно, може бути цікавий Спеціальному трибуналу в контексті вчинення злочину агресії проти України. Але то вже буде вирішувати Спеціальний трибунал. Д. колись був юристом, як мінімум за документами. Ким він є зараз важко сказати", - додає Антон Кориневич.

Кориневич за своєю посадою відповідає за міжнародні процеси проти Росії, у тому числі за створення міжнародного трибуналу щодо її злочину агресії.

Дмітрій Медвєдєв нещодавно заявив, що спроби створювати трибунали чи суди щодо дій Росії є безглуздими, тому що "ідея наказати країну, яка має найбільший ядерний потенціал, абсурдна сама по собі".

Він також заявив, що спробу України звільнити Крим Росія розцінюватиме як "оголошення війни" та погрожує Третьою світовою у разі, якщо Україна вже як член НАТО спробує повернути окупований півострів.

Після заяв з Кишинева про можливе приєднання до західних санкцій, Медведєв пригрозив відрізати Молдові газ і натякнув, що РФ готова прийти "захищати Придністров’я".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.