Єдиний албанець у парламенті Сербії підтримує санкції проти РФ

Четвер, 7 липня 2022, 16:49

Депутат Народних зборів Сербії Шаїп Камбері – єдиний представник албанської меншини в парламенті – закликав підтримати санкції Європейського Союзу проти Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Камбері написав у Facebook, прокоментувавши публікацію остаточних результатів виборів до сербського парламенту.

"Створення нового парламенту й уряду Сербії повинно супроводжуватися санкціями проти Росії відповідно до зовнішньої політики Європейського Союзу", – заявив депутат.

Камбері додав, що в разі відхилення його пропозиції про запровадження санкцій він не буде голосувати в новому парламенті.

За результатами виборів, що відбулися в Сербії у квітні, албанська спільнота країни втратила три місця в парламенті. Сам Камбері здобув перемогу тільки після п’ятого туру перевиборів.

Вучич: Сербія повинна рухатися в ЄС, хоча і не приєднується до санкцій проти РФ

Раніше в четвер Європейський парламент закликав Сербію терміново приєднатися до санкційних рішень Євросоюзу проти Росії.

Раніше Александар Вучич стверджував, що Сербія дуже страждає через відмову ввести санкції проти Росії. І попри те, що у випадку їх введення, "життя було б у десять разів кращим", Сербія буде до кінця ухилятися від цього кроку.

Зазначимо, ще на початку червня президент Сербії визнавав, що його країна буде єдиною, яка не просунеться на шляху до вступу в ЄС у червні, незважаючи на те, що прогрес у цьому напрямку відповідає інтересам країни.

Читайте також: Примус до санкцій: як ЄС переконує Сербію змінити свою політику щодо РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: