В Угорщині назвали "комунізмом" ідею ділитися природним газом із країнами ЄС

Четвер, 7 липня 2022, 18:09

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розкритикував пропозицію глави Європейської народної партії Манфреда Вебера забезпечити рівномірний розподіл природного газу, який надходить до ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Index.

Угорщина не бажає "навіть обговорювати" ембарго на російський газ – глава МЗС

"Угорські газові сховища залишаться власністю Угорщини, а газ, придбаний на гроші угорських платників податків, який зберігається в угорських сховищах, буде використовуватись в Угорщині. Пропозиція Вебера нам дещо нагадує комунізм", – заявив Сійярто.

За кілька днів до того в інтерв’ю Tagesspiegel Манфред Вебер запропонував ухвалити на позачерговому саміті ЄС "зобов’язувальні рішення, спрямовані на справедливий розподіл газу". Йдеться зокрема про спільне управління газосховищами й спільну закупівлю газу в ЄС.

Нагадаємо, Сійярто кілька днів тому заявив, що Угорщина у найближчі кілька років не зможе знайти заміну нафти та газу з Росії, тому і не підтримуватиме відповідні санкції.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пом’якшив свою позицію щодо санкційної політики Європейського Союзу, заявивши, що не буде блокувати подальші санкції, якщо вони тільки не стосуватимуться "життєво важливих питань енергетичної політики".

За даними ЗМІ, Європейський Союз розпочав роботу над наступним, сьомим пакетом санкцій, у межах якого зокрема може бути запроваджене ембарго на імпорт золота з Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: