У Нідерландах винесли один із перших вироків учаснику фермерських протестів

Четвер, 11 серпня 2022, 20:57

Суд нідерландського міста Арнем у четвер виніс один із перших вироків учаснику так званих фермерських протестів, учасники яких вимагають від уряду відмовитися від суворих обмежень на викиди парникових газів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

42-річного чоловіка, чиє ім’я не оголошується, визнали винним у викиданні соломи на дорогу, чим, на думку суду, він "створив небезпечну ситуацію для учасників дорожнього руху". Йому присудили 80 годин громадських робіт і штраф у 3600 євро.

Суд ухвалив, що засуджений разом із близько 30 іншими демонстрантами частково блокував шосе 28 липня, викидаючи на дорогу гній, солому й тирсу. Чоловіка затримали, він чотири дні провів під вартою і заявив, що шкодує про скоєне.

"Він не ретельно проаналізував наслідки своїх дій для інших і вказав, що заслуговує на покарання за це", – йдеться в ухвалі суду Арнема.

Нагадаємо, на початку липня нідерландські фермери протестували проти планів уряду, які можуть зажадати від фермерів використовувати менше добрив та скоротити поголів'я худоби, що може призвести до закриття деяких ферм.

Уряд Нідерландів хоче скоротити викиди оксиду азоту та аміаку з тваринництва до 2030 року. Згідно з планами, у деяких областях скорочення може сягнути 70%. У відповідь фермери почали регулярно блокувати супермаркети, розподільні центри та дороги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.