Путін відправив листа лідеру КНДР, хоче поглиблення відносин

Понеділок, 15 серпня 2022, 07:52

Росія пообіцяла розширювати "всебічні та конструктивні двосторонні відносини" з Північною Кореєю.

Про це в листі до лідера КНДР Кім Чен Ина написав президент РФ Владімір Путін, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентства КСNA.

У листі, надісланому Путіним у день звільнення КНДР, Путін зазначив, що цей крок "відповідатиме інтересам народів двох країн і сприятиме зміцненню безпеки та стабільності Корейського півострова та всього регіону Північно-Східної Азії".

У свою чергу Кім Чен Ин сказав, що дружба між двома країнами зародилася під час Другої світової війни перемогою над Японією. Він додав, що їхня "товариська дружба" міцнітиме.

Нагадаємо, 4 серпня спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі в межах свого турне Азією відвідала так звану демілітаризовану зону між Південною та Північною Кореєю.

Пелосі стала найвищим високопосадовцем США, що відвідує цей район, після колишнього президента Дональда Трампа, який зустрівся там із північнокорейським лідером Кім Чен Ином у 2019 році.

Вона прибула до Південної Кореї після короткої зупинки на Тайвані. Китай негайно засудив візит Пелосі, а міністерство закордонних справ заявило, що він завдає серйозної шкоди миру та стабільності в Тайванській протоці.

Детальніше про значення візиту Пелосі на Тайвань читайте у статті: Візит, що став ляпасом Китаю: чому США не бояться нової війни через конфлікт із Пекіном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.