У Кишиневі запровадили обмеження швидкості для прокатних електросамокатів

П'ятниця, 19 серпня 2022, 12:50

Кишинів запроваджує обмеження на швидкість прокатних електросамокатів, сподіваючись зменшити ризики ДТП за їхньої участі.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

У поліції розповіли, що провели зустріч з представниками прокатних компаній та обговорили, як знизити ризики інцидентів за участі самокатників, оскільки все більше людей починають використовувати електросамокати для пересування містом.

"У зв’язку з цим вирішили обмежити швидкість електросамокатів, які здаються в оренду - не більше 10-15 км/год. Обмеження діятимуть у парках, зонах, де багато пішоходів, на пішохідних переходах та вулицях Кишинева, де були зафіксовані інциденти за участі самокатів", - деталізували у поліції. 

Також заборонять керувати самокатом людям з вагою понад 120 кг.

Поки незрозуміло, як збираються контролювати дотримання швидкісних обмежень  - під відповідальність користувача чи автоматичними налаштуваннями, і як в останному випадку контролюватимуть швидкість залежно від зони перебування самоката.

За даними поліції, з початку року у Кишиневі сталося 50 ДТП за участі самокатників, у тому числі одна смертельна.

Проблема безпеки руху з використанням електросамокатів останнім часом постала у багатьох країнах у зв'язку з тим, що особистий мікротранспорт стає все більш популярним засобом пересування.

Так, у Стокгольмі в кінці 2021 року вирішили вдвічі скоротити кількість прокатних самокатів, які можна використовувати у місті. У Брюсселі ініціювали запровадження паркувальних зон, обмеження швидкості й штрафи для порушників. Обмеження швидкості запровадила також Фінляндія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: