Боррель сумнівається, що заборона видачі віз усім росіянам знайде необхідну підтримку

Понеділок, 29 серпня 2022, 07:28

Міністри закордонних справ Європейського Союзу, які зустрінуться пізніше цього тижня, навряд чи одностайно підтримають заборону на візи для всіх росіян.

Про це заявив у неділю австрійському телеканалу ORF високий представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Я не думаю, що розрив відносин з російським цивільним населенням допоможе, і я не думаю, що ця ідея матиме необхідну одностайність", - сказав Боррель, який головує на зустрічах міністрів закордонних справ ЄС.

"Я думаю, що ми повинні переглянути те, як деякі росіяни отримують візи, звичайно, їх не повинні отримувати олігархи. Ми повинні бути більш вибірковими. Але я не прихильник припинення видачі віз усім росіянам" - заявив він.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн Європейського Союзу під час неформальної зустрічі в Празі 30-31 серпня готуються підтримати призупинення угоди про спрощений візовий режим із Росією, що обмежить можливості для росіян їздити в країни ЄС.

Країни Балтії, Польща та Фінляндія активно виступають за повне припинення видачі віз громадянам Росії в ЄС. Натомість Німеччина, залежні від туризму країни Південної Європи й топ-дипломат ЄС Жозеп Боррель виступили проти такого кроку.

Раніше стало відомо, що пропозицію про призупинення візової угоди з РФ висунула саме Чехія як компромісний варіант. Цей крок передбачає збільшення візового збору з 35 до 80 євро, а також збільшення часу для обробки візових заяв і кількість необхідних для цього документів

Читайте також: Європа без росіян: як переконати держави ЄС закрити кордон для громадян РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: