Фон дер Ляєн отримала табличку на Алеї сміливості

фото
Четвер, 15 вересня 2022, 18:59

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва в четвер узяла участь у відкриття символічної таблички на свою честь на Алеї сміливості, розташованій на площі Конституції в Києві.

Як передає "Європейська правда", про це в четвер повідомили в Офісі президента України.

"У часи війни ми збираємося на цій площі не випадково, тому що тут є імена лідерів світу, які підтримували нашу державу, наш народ, нашу економіку і впродовж цієї війни стояли на нашому боці проти агресії РФ. Я хотів би, щоб сьогодні на цій Алеї з’явилося ім’я шановної президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн", – сказав президент Володимир Зеленський під час відкриття таблички.

 
Фото: Офіс президента України

Як пояснюють в Офісі президента, президентка Європейської комісії "відіграє ключову роль у широкій підтримці України з боку Євросоюзу у відстоюванні суверенітету й територіальної цілісності та спільних європейських цінностей".

Зокрема фон дер Ляєн особисто переконує лідерів держав-членів ЄС у необхідності надання Україні важкого озброєння та посилення санкційного тиску на РФ, а також докладає зусиль для поглиблення європейської інтеграції України.

Ім’я Урсули фон дер Ляєн на Алеї слави у Києві буде поруч з іменами державних діячів з Великої Британії, Польщі, Латвії й Чехії.

Нагадаємо, Алея сміливості була відкрита в Києві 23 серпня Володимиром Зеленським і президентом Польщі Анджеєм Дудою. На ній увічнюють імена політичних лідерів та інших представників країн-партнерів, які надають Україні важливу підтримку у боротьбі з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: