У Гаазі конфіскували трактори у фермерів, які пригнали їх на протест у центр попри заборону

Вівторок, 20 вересня 2022, 12:43

У Гаазі поліція конфіскувала декілька тракторів фермерів, які приїхали на акцію протесту з технікою попри заборону.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє NOS.

Через побоювання, що фермери форматом своєї акції протесту можуть підривати громадський порядок, спеціальним розпорядженням трактори заборонили завозити у центр міста. 

 
AP

Міністерка юстиції Ділан Єшилгьоз заздалегідь попередила, що фермерам ніхто не забороняє протестувати у центрі міста й висловлювати свою позицію, але без важкої техніки. 

У підсумку деякі протестувальники все ж з’явилися у центрі з тракторами, їх з допомогою військових конфіскували й завантажили на тягачі. Серед людей нікого не заарештували. У багатьох місцях довкола центру міста розвертають інших, які не встигли дістатися до центру. 

Нідерландські фермери продовжують протестувати проти планів уряду щодо скорочення викидів азоту, що може означати для них обмеження на внесення добрив та поголів’я худоби, й активізували протест перед обговоренням бюджету на наступний рік. 

Уряд Нідерландів хоче скоротити викиди оксиду азоту та аміаку з тваринництва до 2030 року. Згідно з планами, у деяких областях скорочення може сягнути 70%. У відповідь фермери почали регулярно блокувати супермаркети, розподільні центри та дороги.

На тлі протестів міністр сільського господарства вирішив піти у відставку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: