Путін про застосування ядерної зброї: США створили прецедент бомбардуванням Хіросіми

П'ятниця, 30 вересня 2022, 16:46

Президент РФ Владімір Путін під час виступу в Кремлі згадав про застосування США ядерної зброї під час Другої світової війни.

Про це пише "Європейська правда".

"США єдина країна у світі, яка двічі застосувала ядерну зброю, знищивши японські міста Хіросіму і Нагасакі. До речі, створили прецедент", - сказав Путін.

Він також заявив, що США разом з англійцями "перетворили на руїни без жодної військової необхідності під час Другої світової війни Дрезден, Гамбург, Кельн і багато німецьких міст".

"Це було зроблено демонстративно. Мета була одна - залякати і нашу країну, і весь світ", - сказав Путін.

Він також заявив, що договори про протиракетну оборону і ракети середньої і меншої дальності були розірвані США "в односторонньому порядку і під надуманими приводами".

Путін також звинуватив Сполучені Штати у тому, що вони організували вибухи на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Як відомо, Путін після оголошення часткової мобілізації в Російській Федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї. Західні лідери засудили ядерну риторику Путіна, назвавши її небезпечною ескалацією та "брязканням зброєю".

Читайте більше тут: Якою буде відповідь Заходу на ядерний удар РФ по Україні. Аналіз варіантів та сценаріїв

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.