Вучич про санкції проти Росії: чому б нам не ввести їх проти Словенії?

Неділя, 4 вересня 2022, 15:24

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Росія не порушила територіальну цілісність Сербії, і що він не може пояснити людям, чому треба запровадити санкції проти Росії, а не проти Америки, Словенії чи Франції.

Про це повідомило сербське видання "Новости", пише "Європейська правда".

Вучич відповідав на запитання словенського журналіста про невведення санкцій проти Росії. Вучич сказав, що Росія не порушувала територіальну цілісність Сербії, як це зробили Словенія, Франція і США.

"Як мені пояснити людям, що ми запроваджуємо санкції проти Росії, а не проти Словенії? Росія не порушувала територіальну цілісність Сербії, а Словенія це зробила. Тоді чому б не запровадити санкції проти Словенії? Я взяв приклад Словенії, яка є дружньою для нас країною, але це також стосується Франції, Америки... Будь ласка, поставте себе колись на наше місце і подумайте про те, що реально. Президент Пахор серед небагатьох, хто нас розуміє", – сказав Вучич.

Україна розраховує на більш чітку позицію Сербії як кандидата на членство в ЄС щодо засудження російської агресії та приєднання до санкцій Євросоюзу.

Раніше Європейський парламент закликав Сербію терміново приєднатися до санкційних рішень Євросоюзу проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: