Чехія готова почати обговорення продовження тимчасового захисту для українців у ЄС

Вівторок, 6 вересня 2022, 11:55

Чехія, яка головує в Європейському Союзі, готова розпочати обговорення можливого продовження статусу тимчасового захисту для українських біженців.

Про це заявив у понеділок міністр внутрішніх справ Віт Ракушан, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Czech Radio.

За словами Ракушана, Європейська комісія обов'язково розгляне цю пропозицію. 

Чехія видала українцям майже 400 тисяч віз тимчасового захисту

У дискусії з депутатами Європарламенту про міграційні наслідки російського вторгнення в Україну Ракушан заявив, що Чехія хотіла б зберегти єдиний підхід країн ЄС до допомоги Україні, зокрема людям, які рятуються від війни за кордоном.

"Ми бачимо, що путінська війна на даний момент не закінчена, як і українська міграційна криза", - наголосив міністр. 

Він також додав, що статус тимчасового захисту допомагає українським біженцям отримати доступ до роботи, житла та освіти у країнах ЄС.

ЄС вперше у своїй історії ухвалив рішення про надання річного статусу тимчасового захисту біженцям у березні поточного року. Очікувалося, що захист діятиме терміном на 1 рік, і його період може бути автоматично продовжено на наступний рік в залежності від ситуації в Україні.

Єврокомісарка з внутрішніх справ ЄС Ілва Йоганссон заявила в інтерв’ю "ЄП" у серпні, що тимчасовий захист діятиме для українців щонайменше до березня 2024 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: