Глава спецслужби Британії: "нема гарантій", що ми зафіксуємо підготовку РФ до ядерного удару

Вівторок, 11 жовтня 2022, 18:07

Керівник Центру урядового зв’язку Великої Британії (GCHQ) сер Джеремі Флемінг вважає, що не існує гарантій того, що Захід зможе зафіксувати підготовку Росією до використання ядерної зброї.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Telegraph, про це Флемінг заявив у вівторок під час дискусії в королівському Об'єднаному інституті оборонних досліджень (RUSI).

"Росія – єдина країна, яка говорить про використання ядерної зброї, і мушу сказати, що це надзвичайно небезпечно. Хотілось би вважати , що разом з нашими союзниками ми мали б хороші шанси виявити це, але, звичайно, в цій сфері ніколи не існує жодних гарантій", – сказав він.

На думку директора GCHQ, Захід все ж зможе побачити ядерні приготування Росії заздалегідь, та "ми всі повинні бути стурбовані риторикою" Владіміра Путіна щодо використання ядерної зброї.

Також Флемінг відзначив активну діяльність РФ у кіберпросторі, але, за його словами, "ми ще не бачили кінематографічну версію цього – кіберармагеддон, велику червону кнопку, яка вимикає все одночасно – насправді, звісно, це все відбувається не так".

Центр урядового зв'язку Великої Британії – спецслужба, відповідальна за ведення радіоелектронної розвідки та за забезпечення захисту інформації органів уряду й армії.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО наразі не спостерігає ознак підготовки Росії до можливого застосування ядерної зброї.

Як відомо, президент РФ Владімір Путін 30 вересня під час виступу в Кремлі заявив, що США створили прецедент застосуванням ядерної зброї у 1945 році. Західні лідери засудили ядерну риторику Путіна, назвавши її небезпечною ескалацією та "брязканням зброєю".

Читайте більше тут: Якою буде відповідь Заходу на ядерний удар РФ по Україні. Аналіз варіантів та сценаріїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: