Розвідка Естонії вважає малоймовірною ядерну атаку РФ проти України на тлі майбутніх навчань

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 13:25

У розвідці Естонії вважають, що хоча РФ невдовзі проводитиме свої щорічні навчання для сил, що відповідають за ядерну зброю, її застосування проти України малоймовірне.

Як повідомляє ERR, пише "Європейська правда", про це сказав керівник Розвідувального центру Сил оборони Естонії, полковник Марго Гросберг.

За його словами, попри активізацію розмов про ризик, що РФ вдасться до ядерного удару, поки не виглядає так, що російські сили збираються це зробити, і, крім того, це було би нераціонально з військової точки зору.

Пентагон не підтвердив повідомлення про переміщення російської ядерної зброї

"Хочу наголосили, що з військової точки зору використання цієї зброї не є раціональним - це не дасть якогось ефекту, хіба що мінімальний… Ядерну загрозу не можна не брати до уваги, але, на мою думку, вона не є справді значною", - каже Гросберг.

Президент США Джо Байден в одному з останніх публічних виступів порівняв нинішні ядерні погрози Кремля з Карибською кризою 1960-их років, попередивши про ризик зіткнення з "Армагеддоном", і зазначив, що серйозно сприймає ядерні погрози Путіна.

Як відомо, президент РФ Владімір Путін 30 вересня під час виступу в Кремлі заявив, що США створили прецедент застосуванням ядерної зброї у 1945 році. Західні лідери засудили ядерну риторику Путіна, назвавши її небезпечною ескалацією та "брязканням зброєю".

Читайте більше тут: Якою буде відповідь Заходу на ядерний удар РФ по Україні. Аналіз варіантів та сценаріїв

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: