Дівчина, яка пережила теракт 2016 року в Брюсселі, вдалась до евтаназії через психічні страждання

Неділя, 9 жовтня 2022, 14:58

23-річна бельгійка Шанті Де Корте, яка вижила в масштабному теракті 2016 року в Брюсселі, у травні пішла із життя шляхом процедури евтаназії, оскільки не могла пережити "нестерпні психічні страждання".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на VRT.

Під час теракту 17-річна Де Корте разом зі своїм класом чекала на літак в аеропорту Брюсселя, щоб вирушити на шкільну екскурсію до Рима. Дівчина була за кілька метрів від епіцентру вибуху, але фізично не постраждала.

Однак, як розповіла мати Шанті Маріель, "той день її дуже вразив". Так, дівчина потерпала від сильної тривоги й панічних атак, а також здійснила кілька спроб самогубства. Під час першої після теракту поїздки разом із сім’єю до Франції улітку 2016 року Шанті "не виходила з готелю, не хотіла йти туди, де були інші люди, через страх", пригадувала її мати.

"Вона була настільки обмежена своїм страхом, що більше не могла робити те, що хотіла. Вона жила в постійному страху і повністю втратила відчуття безпеки. Коли Шанті виходила на вулицю, вона завжди була напоготові. Чи не загрожує мені небезпека? Чи може щось статися? Вона ніколи не мала спокою поза домом", – каже Маріель Де Корте в інтерв’ю VRT.

ЄСПЛ став на бік Бельгії у справі про евтаназію

Після останньої спроби суїциду Шанті спитала в батьків, чи може вона піти з життя шляхом евтаназії. Коли батьки дали на це згоду, дівчина попрощалася з рідними й близькими, а також здійснила поїздку до Рима, куди так і не полетіла з однокласниками у 2016 році.

Шанті відійшла у вічність ще у травні 2022 року, а її родина про це не розголошувала, але про це розповів бельгійський телеканал RTBF у репортажі, присвяченому терактам у Брюсселі. Як пише 7sur7, сім’я дівчини висловила обурення, оскільки не давала згоди на публікацію її історії. RTBF своєю чергою заявив, що не раз передавав прохання через адвоката, та не отримав відповіді.

Як стало відомо, прокуратура Антверпена також вела розслідування у зв’язку з тим, що Шанті Де Корте начебто обрала евтаназію не самостійно і їй не розповіли про альтернативні шляхи, але його закрили, не знайшовши порушень у процедурі.

У Бельгії почався суд у справі про теракти 2016 року, які стали найкривавішими в історії країни

Нагадаємо, внаслідок терактів у Брюсселі 22 березня 2016 року, що сталися на станції метро Маальбек та в аеропорту Завентем, загинули 32 осіб і 340 отримали поранення. Відповідальність на найкривавіші теракти в бельгійській історії взяло на себе угруповання "ІДІЛ".

Бельгія – одна з чотирьох держав ЄС окрім Нідерландів, Люксембургу й віднедавна Іспанії, де евтаназія дозволена законом. В Австрії діє закон про асистований суїцид, тобто суїцид, скоєний з використанням допомоги іншої людин (лікаря).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: