Одна країна ЄС не підтримала подальші санкції проти Росії - глава МЗС Словаччини

Вівторок, 15 листопада 2022, 09:41

Усі країни-члени Євросоюзу, крім однієї, погодилися з необхідністю введення додаткових санкцій проти Росії при обговоренні цього питання на засіданні міністрів закордонних справ у понеділок.

Про це заявив міністр закордонних справ Словаччини Растіслав Качер, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Сьогодні вісім пакетів санкцій були завершені, а дев'ятий пакет все ще перебуває на ранній стадії розробки.

Качер пояснив, що міністри закордонних справ вивчали лише готовність країн-членів просувати санкції та не говорили про їх зміст.

Качер не повідомив, яка саме країна виступає проти санкцій. Але відомо, що в останні місяці Угорщина найбільш активно виступала проти санкцій, а міністр закордонних справ Петер Сійярто стверджував, що блок не повинен наполягати на ще одному пакеті санкцій.

Раніше ЗМІ повідомлялося, що серед деяких країн ЄС росте роздратування через зволікання з дев’ятим пакетом санкцій проти Росії.

За неофіційною інформацією дипломатів ЄС, новий проєкт санкцій мав бути представлений в середині листопада. Однак його підготовка затягується. 

Йдеться про спільну пропозицію щодо санкцій, висунуту країнами Балтії та Польщею у жовтні. Документ передбачав заборону на ядерне співробітництво та імпорт російських алмазів; заборону на експорт до Росії всіх безпілотників - в т.ч. найдешевших, цивільних; заборону на продаж нерухомості росіянам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: