КНДР другу добу поспіль запустила балістичну ракету, можливо свою найпотужнішу

П'ятниця, 18 листопада 2022, 07:30

Північна Корея вранці 18 листопада здійснила ще один запуск міжконтинентальної балістичної ракети у Японське море, при цьому може йтися про найпотужнішу Hwasong-17.

Про це повідомляє південнокорейське Yonhap, пише "Європейська правда". 

У південнокорейському Об’єднаному комітеті начальників штабів повідомили, що зафіксували пуск о 10:15 за місцевим часом. Ракета подолала близько 1000 кілометрів з апогеєм близько 6100 і максимальною швидкістю Маха 22. 

Неофіційно джерела з військових кіл повідомляли, що це знову могла бути Hwasong-17, аналогічну якій випробовували 3 листопада, але випробування тоді було невдалим. Це найпотужніша з ракет, з можливою дальністю до 15 тисяч кілометрів. 

Південнокорейські військові назвали пуск "серйозною провокацією і погрозою" та підкреслили, що зберігатимуть готовність відповісти на будь-які нові провокаційні дії КНДР.

Попередній запуск 17 листопада відбувся майже одразу після заяви глави МЗС Північної Кореї, що "агресивні військові навчання" США, Південної Кореї і Японії не стримають КНДР, а скоріше принесуть "більш серйозну, реалістичну і неминучу загрозу" для них самих.

Експерти вбачають у цій заяві сигнал про те, що ближчим часом можлива ще серйозніша ескалація, наприклад, випробування ядерної зброї. 

У 2022 році КНДР провела вже рекордну кількість випробувань балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.