У Греції авіакомпанії скасовують рейси через загальнонаціональний страйк

Вівторок, 8 листопада 2022, 13:23

Основні авіакомпанії Греції оголосили про скасування внутрішніх та міжнародних рейсів і зміну розкладу на середу через загальнонаціональний страйк.

Про це повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

Очікується, що 24-годинний страйк, оголошений профспілками приватного та державного секторів, зупинить більшість сервісів по всій країні та порушить роботу громадського транспорту у великих містах. 

Профспілки вимагають підвищення мінімальної заробітної плати, яка нині становить трохи більше 700 євро на місяць для найманих працівників, та зниження податків.

"Працівники нашої країни, як у державному, так і в приватному секторах, борються з високими цінами, які душать домогосподарства та громадян", - йдеться у заяві ADEDY, конфедерації профспілок державних службовців. 

У заяві сказано, що висока вартість електроенергії, палива та основних товарів скорочує заробітну плату робітників.

Aegean Airlines та її дочірня компанія Olympic Air оголосили про скасування 50 внутрішніх рейсів і внесли поправки до розкладу для ще 42 рейсів, більшість з яких міжнародні.

Авіадиспетчери планують взяти участь у страйку в середу, зупинивши роботу на шість годин з 10:00 до 16:00 за місцевим часом. 

Очікується, що члени профспілок цивільної авіації візьмуть участь у повному 24-годинному страйку.

Нагадаємо, у Німеччині з ініціативи профспілки IG Metall у ніч на суботу, 29 жовтня, відбулися попереджувальні страйки працівників низки підприємств металургії та електропромисловості. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.