ЄС і Україна підписали пакет підтримки на 100 млн євро для відновлення зруйнованих війною шкіл

П'ятниця, 16 грудня 2022, 14:23

Європейська комісія та уряд України підписали пакет підтримки у розмірі 100 мільйонів євро для реконструкції та відновлення шкільних закладів, які постраждали внаслідок війни Росії проти України. 

Про це повідомив Генеральний директорат Єврокомісії з питань сусідства та переговорів про розширення, пише "Європейська правда".

Допомога надходитиме в Україну через гуманітарних партнерів ЄС і частково як бюджетна підтримка уряду України.

В ЄС запустили ініціативу зі збору ноутбуків і смартфонів для шкіл і лікарень Україні

34 млн євро будуть спрямовані на легкий та середній ремонт, включаючи ремонт вікон, дахів, дверей, санітарно-технічних та опалювальних споруд, а також надання обладнання для навчальних приміщень та бомбосховищ.

66 мільйонів євро буде надано безпосередньо українському уряду як бюджетна підтримка.

Єврокомісія працюватиме спільно з урядом України та Фондом Олени Зеленської.

Очікується, що більшість освітніх закладів, які отримають грант, будуть відремонтовані у період з грудня 2022 року до вересня 2023 року до початку наступного навчального року.

У національні шкільні системи країн ЄС інтегровано майже 500 тисяч українських дітей

Крім того, Європейська комісія виділила близько 14 мільйонів євро із поточного контракту з польським Банком розвитку "Bank Gospodarstwa Krajowego" на придбання шкільних автобусів та безпечну доставку українських дітей до школи. 

Комісія також розпочала кампанію солідарності у масштабах ЄС щодо пожертвування шкільних автобусів для України, яка проводиться через Механізм цивільного захисту ЄС. Загалом 240 автобусів вже в дорозі з ЄС та його держав-членів. 

Внаслідок російських ударів на сьогодні пошкоджено чи зруйновано понад 2800 навчальних закладів.

Нагадаємо, раніше в грудні Фінляндія відправила в Україну перші п’ять автобусів для перевезення дітей та молоді до школи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: