Правляча партія Греції відсторонила євродепутатку на час розслідування щодо оплати праці помічникам

П'ятниця, 16 грудня 2022, 18:18

Правляча правоцентристська партія Греції "Нова демократія" тимчасово відсторонила свою депутатку, яка є членом Європарламенту, до моменту закінчення розслідування європейської влади щодо оплати праці помічникам.

Про це повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

У п'ятницю "Нова демократія" повідомила, що рішення про відсторонення було ухвалено лідером партії та прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом. 

У заяві йдеться про те, що поки діє призупинення, Марія Спіракі не буде кандидатом у депутати від партії на наступних загальних виборах, які мають відбутися у першій половині наступного року.

У четвер Європейська прокуратура зажадала зняти імунітет зі Спіракі, а також з колишньої віцепрезидентки Європарламенту Єви Кайлі.

Запит на зняття імунітету послідував за доповіддю офісу ЄС щодо боротьби з шахрайством (OLAF) та підозрами у шахрайстві, пов'язаними з управлінням парламентськими виплатами та, зокрема, оплатою праці помічників.

Єва Кайлі, представниця грецької соціалістичної партії ПАСОК, є однією з чотирьох осіб, звинувачених у Бельгії в корупції, участі у злочинній групі та відмиванні грошей у корупційному скандалі, в якому Катар підозрюється у спробі купити політичний вплив.

Вона була заарештована і перебуває під вартою в очікуванні слухань 22 грудня у Брюсселі. Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: