Грузія "скрупульозно виконала" всі рекомендації ЄС для статусу кандидата – прем’єр

Середа, 28 грудня 2022, 15:15

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає, що уряд країни "скрупульозно виконав" усі дванадцять рекомендацій Європейської комісії, які та висунула для отримання Тбілісі статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

"Ми віримо, що дуже скоро наша країна цей статус отримає. Привід так говорити дають реформи, які ми всі провели. За участю парламенту та уряду всі 12 рекомендацій були скрупульозно виконані", – заявив Гарібашвілі в середу.

Також грузинський прем’єр заявив, що європейська інтеграція Грузії відбулась лише завдяки нинішній владній партії "Грузинська мрія".

"Угода про асоціацію, вільна торгівля, безвізовий режим, офіційна заявка на членство в ЄС, що стала офіційною, і ухвалена європейська перспектива – все це завдяки "Грузинській мрії", – перерахував він.

Прем’єр Грузії вважає, що країна не отримала статус кандидата на вступ до ЄС "з політичних мотивів"

Як відомо, Грузія подала заявку на членство в ЄС разом з Україною та Молдовою після початку повномасштабних воєнних дій в Україні з боку Росії.

Лідери країн ЄС наприкінці червня ухвалили рішення визнати європейську перспективу Грузії, однак, на відміну від України та Молдови, статус кандидата буде надано країні лише після проведення комплексу реформ.  Вони сформульовані у рекомендаціях Єврокомісії, що складаються із 12 пунктів. Серед них – подолання поляризації, деолігархізація, реформи судів та виборчої системи.

Тоді прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі тоді заявив, що Євросоюз робить помилку та грає на руку Росії, не даючи Грузії статус кандидата на вступ до ЄС.

Читайте також: Держава-не-кандидат: як Грузія переживає відмову ЄС та що буде далі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: