У Франції підозрюють в корупції топменеджерку центробанку, яку пропонували в єврокомісари

Неділя, 4 грудня 2022, 20:56

Французька прокуратура почала розслідування корупції проти топменеджера центрального банку Сільві Гулар, яка одночасно пішла у відставку з Банку Франції.

Про це пише The Local, повідомляє "Європейська правда".

Розслідування охоплює підозри в отриманні хабарів, зловживанні впливом, незаконному конфлікті інтересів і зловживанні довірою.

Група по боротьбі з хабарництвом Anticor ініціювала перевірку, подавши кримінальну заяву в червні, а розслідування було розпочато у вересні.

У своїй заяві Банк Франції повідомив, що Гулар - колишня депутатка Європарламенту і короткий час міністр оборони в 2017 році - покине свій пост одного із заступників керуючого установи 5 грудня.

Вона побажала "повернутися в міністерство закордонних справ", де вона почала свою кар'єру на державній службі, повідомили в банку.

Попереднє розслідування, проведене в 2019 році, було закрито в наступному році після того, як не було виявлено складу злочину, свідчать матеріали справи.

У своїй скарзі Anticor поставив під сумнів роботу, яку Гулар виконувала для каліфорнійського аналітичного центру Berggruen Institute, що базується в Каліфорнії.

Вона визнала, що отримувала 10 000 євро на місяць, працюючи в якості "спеціального радника" Ради за майбутнє Європи, відгалуження Берггрюена, в період з 2013 по 2016 рік.

Гулар, яка на той час також була депутатом Європарламенту, заявила, що її робота не мала "жодного відношення до бізнес-діяльності" засновника групи, німецько-американського мільярдера Ніколаса Берггрюена.

Вона сказала, що її роль включала "роздуми, модерування груп, організацію зустрічей".

Інститут Берггрюена в 2019 році заперечував, що Гулар отримала фальшиву роботу, підкреслюючи, що вона організовувала зустрічі в Брюсселі, Парижі та Мадриді.

Гулар також була звинувачена в розслідуванні ймовірних фальшивих робочих місць серед помічників депутатів Європарламенту від Демократичного руху, невеликої центристської партії, яка підтримує Макрона.

У 2019 році члени Європейського парламенту відхилили кандидатуру Сільві Гулар на пост наступного європейського комісара від Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: