Очільниця підкомітету Європарламенту з прав людини пішла з посади на тлі "Катаргейту"

Середа, 11 січня 2023, 22:28

Депутатка Європейського парламенту від Бельгії Марія Арена в середу оголосила, що йде з посади голови підкомітету з питань прав людини, звинувативши в цьому атаки з боку журналістів та політичних конкурентів на тлі корупційного скандалу "Катаргейт".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У заяві про відставку Арена пояснила цей крок необхідністю захистити свій імідж і роботу, виконану комітетом Європарламенту з прав людини. "Я заявляю голосно і чітко, що я жодним чином не причетна до цієї справи", – прокоментувала вона.

Раніше в середу Politico повідомило, що Арена не задекларувала належним чином безкоштовні перельоти та проживання, профінансовані владою Катару, й звинувачує в цьому свого секретаря.

Крім того, троє з чотирьох підозрюваних у справі "Катаргейту" в Бельгії мають зв’язки з підкомітетом із прав людини, зокрема один із них – П’єр-Антоніо Панцері – очолював його до Марії Арени.

Європарламент ініціює зняття недоторканності з двох депутатів у справі "Катаргейту"

"У світлі політичних і медійних атак останніх кількох тижнів, які завдають шкоди не тільки моєму іміджу, але і всій роботі, здійсненій у самому серці підкомітету з прав людини, я вирішила піти у відставку з посади його голови", – йдеться в заяві Арени.

Євродепутатка наголосила, що ні в її офісі, ні вдома поліція не здійснювала обшуків, і що бельгійська влада не просила зняти з неї депутатську недоторканність, що є необхідним кроком перед початком кримінального розслідування.

Нагадаємо, корупційний скандал пов’язаний із підкупом чинних і колишніх посадовців Європарламенту. У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару, та ексдепутат Європарламенту П'єр-Антоніо Панцері.

У зв’язку з розслідуванням Європарламент призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції Кайлі.

Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: