У США визнали винним учасника штурму Капітолію, який прославився на фото з кабінету спікерки

Вівторок, 24 січня 2023, 12:21

У США визнали винним учасника штурму Капітолію прихильниками Дональда Трампа 6 січня 2021 року, який запам’ятався фотографією, де він сидить у кабінеті спікерки Ненсі Пелосі, закинувши ноги на стіл.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

62-річного Річарда Барнетта з Арканзасу визнали винним за вісьмома звинуваченнями у зв’язку з його участю у штурмі Капітолію, серед яких - перешкоджання офіційному процесу та несанкціоноване проникнення у приміщення з обмеженим доступом зі зброєю. За першим звинуваченням загрожує до 20 років позбавлення волі. 

Присяжні перед оголошенням вердикту радилися кілька годин. 

Адвокат підсудного після того сказав, що його клієнт не вважає, що його справу розглянули справедливо, тому що "Вашингтон DC - це не штат" і в ньому практично "тільки виборці Байдена". 

Фінальний вирок Барнетту оголосять у травні. До того часу він залишатиметься під домашнім арештом з електронним браслетом. 

Під час процесу Барнетт розповідав, що його нібито "заштовхали" у Капітолій, і він випадково опинився в офісі Пелосі, коли нібито шукав вбиральню всередині будівлі. Прокурори на це заявили, що він свідомо бреше. 

Нагадаємо, "шаман" QAnon, фото якого з Капітолію облетіли передні шпальти ЗМІ, отримав за участь у подіях понад три роки в'язниці.

На цей час найсуворіший вирок серед винесених учасникам штурму, наскільки відомо - семирічний термін ув’язнення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: