Бельгія вже не просить екстрадиції з Італії родичів ключового фігуранта "Катаргейту" – ЗМІ

Середа, 25 січня 2023, 17:31

Правоохоронці Бельгії вже не просять від Італії екстрадиції дружини й доньки колишнього депутата Європейського парламенту П’єра Антоніо Панцері, який нещодавно пішов на угоду зі слідством у справі про корупцію в Європарламенті.

Про це повідомили співрозмовники Corriere della Sera та Reuters, пише "Європейська правда".

Раніше суд на півночі Італії ухвалив узяти під домашній арешт Марію Долорес Коллеоні і Сильвію Панцері – дружину й дочку Панцері, якого брюссельська прокуратура вважає одним з головних фігурантів справи про корупцію, після чого задовольнив клопотання Бельгії про екстрадицію.

Джерела ЗМІ стверджують, що бельгійська судова влада надіслала адвокатам обох жінок документ, написаний французькою мовою, в якому вони відмовляються від передачі запитів – за умови, що вони погодяться поїхати до Бельгії на допит, коли їм надішлють таке прохання.

Офіційно в Бельгії відмовились від коментарів. Але джерело, близьке до бельгійського слідства, підтвердило, що запит на екстрадицію Коллеоні й Панцері був відкликаний, і додало, що це не пов'язано з рішенням італійця співпрацювати зі слідством.

"Катаргейт": ключовий фігурант, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив факти корупції в ЄП

Нагадаємо, минулого тижня прокуратура Бельгії оголосила, що Панцері як один із головних підозрюваних у справі про корупційний скандал в Європарламенті, погодився розкрити інформацію про цю справу в обмін на більш м'який вирок.

Корупційний скандал пов’язаний із підкупом чинних і колишніх посадовців Європарламенту. У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару.

У зв’язку з розслідуванням Європарламент призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції Кайлі.

Більше читайте у статті - Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.