Майже 80% французів підтримують заборону полювання по неділях: бояться за власну безпеку

Вівторок, 3 січня 2023, 17:17

Понад дві третини жителів Франції підтримують законодавчу заборону полювання по неділях, спрямовану на зменшення кількості нещасних випадків.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", свідчить опитування агенції Ifop, опубліковане в понеділок.

Згідно з ним, 78% французів підтримують заборону полювання в неділю – стільки ж, скільки й торік. Решта 22% виступають проти заборони.

Крім того, 70% опитаних заявили, що не відчувають себе у безпеці, гуляючи у сільській місцевості під час сезону полювання, і лише 30% сказали протилежне.

Як нагадують у Ifop, за період 2021-2022 років Бюро з питань біорізноманіття Франції нарахувало 90 нещасних випадків на полюванні, вісім із яких були смертельними, причому два стосувалися "жертв, які не є мисливцями".

Опитування Ifop здійснювалось онлайн із 13 по 14 грудня 2022 року серед вибірки в 1000 осіб, що репрезентує населення Франції віком від 18 років і старше.

Очікується, що уряд Франції представить план щодо врегулювання полювання 9 січня. В Ifop вважають, що опитування "підтверджує необхідність заборони полювання в неділю, щоб гарантувати мирний розподіл простору, а також забезпечити безпеку і спокій для всіх".

Також нагадаємо, що у Сенаті Франції пропонують заборонити під час полювання вживати алкоголь, стверджуючи, що це зменшить ризики виникнення нещасних випадків, та самі мисливці з цим не згодні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.