Поліція Фінляндії запобігла спалюванню Корану на акції в Гельсінкі

Вівторок, 31 січня 2023, 17:33

Поліція Гельсінкі розповіла, що запобігла спалюванню Корану на акції протесту у фінській столиці минулого тижня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія Yle.

У поліцію було подано заяву про майбутню акцію протесту, а про плани спалити Коран поліцейські дізналися із соціальних мереж.

"Ми зв'язалися з організаторами демонстрації і сказали їм, що це не законно у Фінляндії", - розповів головний комісар столичної поліції Хейккі Порола.

За його словами, це нормальна практика, що поліція зв'язується з організаторами демонстрацій заздалегідь.

Учасники акції протесту врахували зауваження правоохоронців. Минулого тижня відбулася акція протесту, але Коран на ній не спалювали.

Напередодні поліція Фінляндії заявила, що акція зі спалювання Корану, подібна до тієї, що відбулася у Швеції, не могла б бути проведена у Фінляндії.

21 січня у Стокгольмі під посольством Туреччини відбулася антитурецька акція, на якій скандальний активіст Расмус Палудан спалив Коран. Безпосередньо під посольством зібралася акція і на підтримку Туреччини та її президента.

Расмус Палудан також спалив кілька примірників Корану у Копенгагені.

Як відомо, Швеція і Фінляндія очікують на схвалення всіма союзниками по НАТО їхніх заявок на вступ до Альянсу. Після спалення Корану у Стокгольмі президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не може підтримати членство Швеції у НАТО за таких умов. Водночас він немає зауважень до Фінляндії, яка поки не хоче йти в НАТО без Швеції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.