У Німеччині під час навчань зіткнулися новітні БМП Puma, є постраждалі

Середа, 1 лютого 2023, 16:02

Серйозна аварія сталася вранці у вівторок у Німеччині на військовому полігоні Мюнстер у Люнебурзькій пустці.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

За попередніми даними дві бойові машини піхоти Puma зіткнулися під час руху заднім ходом з позиції в центрі бойової підготовки. За даними армії, інцидент стався під час навчань 9-ї танкової навчальної бригади.

Двоє військовослужбовців отримали серйозні травми. Одного з них довелося доставити вертольотом до лікарні для подальшого лікування через серйозну травму спини. За першими внутрішніми повідомленнями з військ, кілька солдатів отримали переломи рук.

Федеральний міністр оборони Борис Пісторіус у другій половині дня відвідав підрозділ Бундесверу Leopard у місті Аугустдорф у Північному Рейні-Вестфалії. Міністр розповів про жахливий нещасний випадок, який серйозно вплинув на нього. Він побажав пораненим військовим якнайшвидшого одужання. У заяві Пісторіуса йдеться про одинадцять постраждалих, деталі аварії зараз з'ясовуються.

Як повідомлялося, Німеччина розраховує надіслати бойові машини піхоти Puma для виконання завдань у групі підвищеної готовності сил швидкого реагування НАТО в першій половині 2023 року. 

Puma мали з 2023 року надійти до складу групи підвищеної готовності НАТО, яку Німеччина цього року очолює. Однак 17 грудня 2022 року під час навчальних стрільб вийшли з ладу всі 18 БМП, які брали в них участь.

Це далеко не перший випадок проблем з експлуатацією машин, але найбільш значущий. Від початку поставок у 2015 році проблеми з цією технікою не закінчуються, за що журналісти охрестили її "БМП-невдахою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: