Представникам ЄС, що їдуть в Україну на саміт, порадили уникати "військового" дрескоду – ЗМІ

Середа, 1 лютого 2023, 20:21

Посадовцям Європейського Союзу, які братимуть участь у спільному засіданні уряду України та Єврокомісії, а також саміті Україна-ЄС у Києві, минулого тижня надіслали рекомендації щодо одягу й подорожей.

Як повідомляє "Європейська правда", зі змістом рекомендацій ознайомилось видання Politico.

Серед іншого, генеральний секретаріат Європейської комісії радить єврочиновникам узяти із собою "звичайний діловий одяг", натомість варто уникати одягу "зеленого кольору, кольору хакі або занадто яскравих кольорів".

Причиною рекомендацій була очевидна спроба залишити "військовий" дрескод для приймаючої сторони й зокрема президента України Володимира Зеленського. Заборона яскравих кольорів, імовірно, пов’язана з прагненням відповідати політичному меседжу, який привезуть у Київ із Брюсселя.

На саміті Україна отримає два сигнали щодо майбутнього членства в ЄС – євродипломат

Також у рекомендаціях присутні й інші вказівки щодо того, як найкраще підготуватись до поїздки в Україну.

"Просимо подорожувати з легкими речами (рюкзак або щось подібне), уникаючи валіз, якщо це можливо. Оскільки точний час у дорозі передбачити неможливо, бажано бути готовим одразу з поїзда вирушити на зустрічі після прибуття, якщо це буде потрібно", – цитує їх Politico.

Ще радять узяти із собою "зручне взуття, а також теплу куртку чи пальто".

У Єврокомісії застерігають, що подорож не буде комфортною: у поїзді роздаватимуть "бокси з холодною їжею", але просять окремо потурбуватись про харчування самостійно. Крім того, потяг не матиме ванної кімнати, а лише один спільний туалет на вагон.

Єврокомісії довелося відповідати на питання ЗМІ про план дій у разі ураження комісарів російською ракетою

Нагадаємо, саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого у Києві. Напередодні зустрічі відбудуться консультації між Європейською комісією та українським урядом.

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, центральним питанням саміту Україна-ЄС буде оцінка прогресу, якого вже досягла Україна, та подальше відкриття переговорів про вступ, торкнуться також багатьох інших тем, пов’язаних з війною Росії проти України.

Лідери після зустрічі письмово підтвердять, що майбутнє України та її громадян пов'язане з Європейським Союзом. Але насправді перспектива приєднання України до ЄС залишається віддаленою.

Читайте також: Саміт на половині шляху: як Україна виконує 7 вимог до кандидата у члени ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: