Європарламент зняв недоторканність з двох євродепутатів через справу про корупцію

Четвер, 2 лютого 2023, 12:26

Депутати Європарламенту підтримали рішення про скасування імунітету з Андреа Коццоліно і Марка Тарабелли на прохання бельгійської влади через корупційний скандал "Катаргейт".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Підтримавши пропозицію, прийняту Комітетом з правових питань у вівторок, депутати Європарламенту сьогодні вирішили зняти імунітет з Коццоліно і Тарабелли, проголосувавши підняттям рук.

Після того, як рішення буде офіційно повідомлено як депутатам Європарламенту, так і запитуючим органам, процедура, яка розпочалася в січні, буде завершена.

Нагадаємо, прокуратура Бельгії оголосила, що колишній євродепутат П’єр Панцері як один із головних підозрюваних у справі про корупційний скандал в Європарламенті, погодився розкрити інформацію про цю справу в обмін на більш м'який вирок.

Корупційний скандал пов’язаний із підкупом чинних і колишніх посадовців Європарламенту. У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару.

У зв’язку з розслідуванням Європарламент призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції Кайлі.

Більше читайте у статті Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: