У Чехії за чотири години зібрали два мільйони крон на РСЗВ для України

Понеділок, 20 лютого 2023, 17:04

Чеська ініціатива "Подарунок для Путіна" (Dárek pro Putina) за кілька годин у понеділок зібрала понад мільйони крон на купівлю для України реактивної системи залпового вогню RM-70, що стало найшвидшим збором коштів на допомогу Києву.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"За чотири години з моменту початку збору коштів на "Пржемисль" (ракетну установку RM-70) ви надіслали два мільйони крон. Жоден попередній збір коштів не мав такого масового старту... Щиро дякуємо. Кожна копійка допомагає надерти дупи виродкам-убивцям", – написали організатори збору у Twitter.

Ініціатива "Подарунок для Путіна" збирає кошти на РСЗВ RM-70 і 365 ракет, аби допомогти Україні підготуватись до весняного наступу. Систему планують охрестити Пржемислом на честь міфічного орача-патріарха – засновника правлячої династії Пржемисловичів.

У Чехії зібрали 6,5 млн крон на "швидкі" для ЗСУ, мільйон пожертвувала медсестра

Залп із 40 ракет із RM-70 уражає площу в три гектари, максимальна дальність стрільби – 20 кілометрів. Система вироблялася для чехословацької армії з 1972 року, за основу взято кузов вантажівки Tatra.

Раніше ініціатива, заснована чеським бізнесменом Далібором Дедеком, зібрала кошти на 15 мобільних систем протиповітряної оборони чеського виробництва Viktor, модернізований танк T-72, різні типів безпілотників. Також "Подарунок для Путіна" фінансує навчання для українських солдатів та уроки жестової мови для українців з вадами слуху в Чехії.

До слова, більше про Пржемисловичів читайте в нашій статті: 98% за вихід з РФ: як у Чехії жартома готують "анексію" Калінінграда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.