У Таллінні до знищеного російського Т-72 принесли квіти, організатори закликають не робити цього

Вівторок, 28 лютого 2023, 18:09

У Таллінні деякі люди приносять траурні квіти до виставленого на Площі Свободи російського танка Т-72, який привезли з України.

Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда".

За час, відколи танк з’явився у центрі столиці Естонії, деякі відвідувачі принесли до нього квіти. Повідомляють також про запеклі суперечки між цими людьми і перехожими, які вважають це недоречним. Біля танка влаштували цілодобову охорону.

 
ERR

Хелларі Лілль, директор Військового музею, у партнерстві з яким танк привезли з України, зазначив, що цей експонат одночасно є символом російської агресії та героїчного опору українців. 

У Вільнюсі встановили біля російського танка сміттєвий бак для квітів, якими шанують окупантів

"Ми постійно пояснюємо відвідувачам, що приносити квіти недоречно, а ті, хто це робить, мали б добре подумати, що це означає", - наголосив він.

Як вже повідомлялося, танк пропонують тимчасово виставити ще у семи естонських містах, якщо погодиться місцева влада. На Площі Свободи він залишатиметься до 2 березня, а у підсумку стане експонатом Військового музею.

Нагадаємо, підбиті в Україні російські танки виставили у чотирьох європейських столицях - балтійських держав та Берліні. Танк з Берліна далі повезуть у Нідерланди

У Берліні та Вільнюсі теж були епізоди, коли до танків приносили квіти люди, які виправдовують російську агресію або виступають проти допомоги Україні зброєю, тому що вони "проти війни". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: