В уряді Британії впевнені, що закон для боротьби з нелегальною міграцією не створить проблем з ЄКПЛ

Понеділок, 6 лютого 2023, 16:23

В уряді Британії вважають, що підготовлений проєкт закону для боротьби з нелегальною міграцією, зокрема прибуттям людей невеликими човнами через Ла-Манш для прохання про притулок, не порушує Європейську конвенцію з прав людини (ЄКПЛ).

Як повідомляє The Guardian, про це у коментарі ЗМІ сказав речник уряду. 

На запитання про те, чи в уряді думають про вихід з ЄКПЛ, якщо до проєкту будуть зауваження, речник відповів, що на темі "почалася спекуляція".

Верховний суд Британії визнав законним план уряду депортувати нелегальних мігрантів до Руанди

"Думаю, ви чули особисто від прем’єра, що він передусім хоче покласти край зловживанням нашими законами, реформувавши існуючу систему. Звісно, ми будемо при цьому дотримуватися усіх наших міжнародних зобов’язань, і ми впевнені, що напрацьовані заходи і допоможуть вирішити проблему, і будуть відповідати ЄКПЛ", - сказав речник. 

На повторне запитання він відповів, що планів виходити з Конвенції в уряду немає і політика Сполученого Королівства "у цьому питанні та інших" буде відповідати міжнародним зобов’язанням Британії. 

На тлі обговорень проєкту з’явилися припущення, що якщо у підсумку урядовий план реформи заблокують у судах на підставі того, що він не відповідає законодавству у сфері прав людини, прем’єр Ріші Сунак може розглянути вихід з Європейської конвенції з прав людини. 

Ще влітку, за прем’єрства Бориса Джонсона, з’являлася інформація, що Британія планує дозволити судам ігнорувати тимчасові заходи Європейського суду з прав людини. 



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: