Верховний суд Британії визнав законним план уряду депортувати нелегальних мігрантів до Руанди

Понеділок, 19 грудня 2022, 13:32

Верховний суд Британії визнав законним урядовий план, який передбачав депортацію до Руанди незаконно прибулих шукачів притулку.

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда". 

Йдеться про оголошений Лондоном у квітні план депортувати до Руанди людей, які незаконно дісталися до Британії. Пріті Пател, яка тоді очолювала МВС, аргументувала, що це стане додатковим засобом стримування від небезпечної мандрівки через Ла-Манш. Низка гуманітарних організацій та опозиційних політиків розкритикували план. 

Перший рейс з чотирма депортованими мав вилетіти у червні, але їх все ж залишили через низку позовів та рішення ЄСПЛ. 

Судді вирішили, що план уряду Джонсона переміщувати незаконних мігрантів до Руанди для розгляду їхньої заявки в цілому був законним, але при цьому важливо враховувати особисті обставини людей. На думку суду, у рішенні щодо перших восьми людей, такі обставини не були розглянуті належним чином і мають бути розглянуті заново теперішньою міністеркою внутрішніх справ Суеллою Браверман. 

З початку 2022 року до Британії нелегальним маршрутом через Францію і Ла-Манш потрапили понад 40 тисяч людей, що є рекордом порівняно з цифрами за попередні роки. Ця проблема - одне з питань, яке регулярно ускладнює відносини Лондона з Парижем та є гострою темою всередині обох країн.

У листопаді Британія та Франція оновили угоду для протидії нелегальній міграції через Ла-Манш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: