У Молдові заявили, що проблема "Придністров'я" вирішиться мирним шляхом, якщо Україна переможе РФ

П'ятниця, 10 березня 2023, 17:11

Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий вважає, що "Придністров'я" буде реінтегроване мирним шляхом, якщо Україна переможе Росію в повномасштабній війні.

Таку заяву, як пише "Європейська правда", урядовець озвучив в етері каналу Jurnal TV.

У Молдові заперечили підготовку з Україною "спеціальної військової операції" проти Придністров’я

"Республіка Молдова має бажання реінтегрувати країну протягом багатьох років, і це передбачається зробити мирним шляхом, на основі багатостороннього діалогу, враховуючи всі потреби громадян по обидва боки Дністра, тому що всі вони є нашими громадянами", – зазначив очільник молдовського Міноборони.

"Є стратегія державної реінтеграції. Ми говоримо про такі плани реінтеграції ще з початку 2000-х років. Я брав участь у розробці цих планів і з власного досвіду можу сказати, що один з основних сценаріїв – це демілітаризація цієї території. Про російські війська, безумовно, не йдеться, це сили, які незаконно перебувають на території Республіки Молдова і повинні бути евакуйовані якнайшвидше, без жодних умов", – наголосив Носатий.

Окремо він прокоментував і питання зі складом боєприпасів у селищі Ковбасна – за словами молдовського урядовця, військові озброєння звідти треба вивезти, "а те, що вивозити небезпечно, має бути знищене у встановленому порядку, із забезпеченням безпеки для навколишнього середовища та громадян".

Нагадаємо, 9 березня так званий придністровський "Слідчий комітет" заявив про затримання двох підозрюваних, які нібито планували "теракт" проти керівництва псевдореспубліки начебто за вказівкою СБУ, що в українській спецслужбі рішуче заперечили та назвали це зрежисованою у Кремлі провокацією.

Більше про це дивіться в останньому відеоблозі "ЄвроПравди": Казка про "кураторів з СБУ": детально про фейковий теракт у Придністров'ї.

Читайте також: Настав час ліквідувати Придністров’я. Як для цього має і як не може діяти Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: