Росія планує зустріч в РБ ООН, щоб розповісти свою "правду" про викрадення дітей з України

Вівторок, 21 березня 2023, 12:24

Росія планує скликати неформальну зустріч Ради безпеки ООН, аби просувати свою версію ситуації з дітьми, яких вона вивозить з окупованих частин України та дозволяє всиновлювати на своїй території.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на агентство AP, про такі наміри заявив постпред Росії при ООН Василій Небензя. 

За його словами, Росія – яка у квітні почне головування у Радбезі ООН попри те, що є країною-агресором – хоче скликати неформальну зустріч цього органу на початку квітня. РФ планує розповісти там про "реальну ситуацію" з дітьми, яких вивозять до Росії з окупованих територій України та всиновлюють там за спрощеною процедурою. 

Небензя каже, що плани провести такий захід були нібито ще до того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Владіміра Путіна та російської омбудсменки з прав дітей Марії Львової-Бєлової саме у зв’язку з практикою РФ із примусового вивезення та всиновлення дітей. 

Як цитує постпреда РФ російське агентство ТАСС, він заявив, що Росія нібито готова повернути вивезених дітей, "коли ситуація буде безпечною". 

"Ми хотіли вберегти їх від небезпеки, яку становлять бойові дії. Питання про дітей, нібито примусово вивезених до Росії, повністю роздуте. Ми хочемо продемонструвати це на неформальному засідання Радбезу", - заявив Небензя. 

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини.

Детально про значення і наслідки цього рішення дивіться у відеоблозі "ЄвроПравди" та читайте у статті Суд замість трибуналу? Що означає ордер з Гааги на арешт Путіна та чому цього недостатньо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.