Матір Пригожина залишається під санкціями ЄС попри рішення суду

Середа, 8 березня 2023, 16:39

Європейські санкції проти Віолетти Пригожиної залишаються чинними, а постанова Суду ЄС про скасування стосується лише того рішення Ради ЄС, коли вони були застосовані вперше.

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк, пише "Європейська правда".

"Заява ЄС: "Слід зазначити, що нещодавнє рішення суду стосується лише рішення від 23 лютого 2022 року. Отже, заходи щодо заморожування активів та заборони на в'їзд щодо Пригожиної все ще застосовуються, оскільки рішення, ухвалене 14 вересня 2022 року, про поновлення її включення до списку, все ще залишається чинним", - написав він у Twitter.

У середу стало відомо, що Суд Європейського Союзу скасував обмежувальні заходи, застосовані до матері засновника ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина, у зв'язку з війною Росії проти України.

Рада ЄС у лютому 2022 року включила Віолетту Пригожину до санкційного списку осіб через те, що вона є власницею ТОВ "Конкорд Менеджмент і Консалтинг", яке належить до групи компаній "Конкорд", заснованої і керованої до 2019 року її сином. Вона також є власницею інших підприємств, пов'язаних з її сином.

На думку Ради, таким чином, вона підтримувала дії та політику, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: