В Італії просять довічного ув'язнення для офіцера, який шпигував на користь РФ

Четвер, 9 березня 2023, 17:34

Прокуратура Рима в четвер попросила військовий суд засудити до довічного ув’язнення офіцера морської піхоти Вальтера Бйота, якого викрили у квітні 2021 року, за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Corriere della Sera.

На суді прокуратура заявила, що Біот щодня працював із конфіденційними документами, пов’язаними з діяльністю НАТО, а також відповідав за порядок їхнього опрацювання своїми колегами.

Обвинувачення в Римі також послалось на попередні свідчення колег арештованого офіцера. Один із них, серед іншого, розповів, що бачив, як Бйот дістав телефон і сфотографував екран комп’ютера з відкритими секретними документами.

Шпигунський скандал в Італії: заарештований офіцер мав обмежений доступ до секретів НАТО

На думку прокуратури, своїми діями Бйот виявив "високий рівень невірності" й заслуговує на довічне ув’язнення.

Нагадаємо, 1 квітня 2021 року співробітники сил безпеки Італії затримали італійського та російського військовослужбовців після передачі секретної документації італійським офіцером в обмін на грошову суму.

Російського військового видворили з Італії, оскільки він має дипломатичний статус.

Італійським військовим виявився офіцер флоту Вальтер Бйот. У ЗМІ тоді писали, що один із його дітей має серйозні проблеми зі здоров'ям і потребує постійного і дорогого догляду. Можливо, це стало причиною, з якої офіцер вирішив продавати інформацію.

Читайте також: Італійський сигнал для РФ: які наслідки матиме шпигунський скандал у Римі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: