Німеччина: активістів визнали невинними у смерті жінки, до якої через протест затрималась швидка

Четвер, 13 квітня 2023, 22:53

Німецька прокуратура в четвер заявила, що учасники кліматичних протестів "Останнє покоління" не несуть відповідальності за смерть велосипедистки після того, як через блокування ними дороги швидка затрималась на шляху до місця аварії.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на AP.

Інцидент стався 31 жовтня в Берліні. Як казали міські рятувальники, внаслідок блокад у заторі застрягли співробітники зі спеціальним рятувальним обладнанням, які поспішали на допомогу серйозно пораненій велосипедистці, що застрягла під бетономішалкою.

У Німеччині кліматичних активістів засудили до кількох місяців в’язниці за форму протесту

У блокуванні дороги звинуватили двох активістів кліматичного руху "Останнє покоління", які тоді вивісили на дорожньому знаку банери й приклеїлись до нього, чим спричинили часткове закриття шосе.

Як встановила прокуратура Берліна, блокада справді призвела до восьмихвилинної затримки прибуття швидкої. Але там додали, що це вже не вплинуло б на шанси велосипедистки вижити, бо обладнання рятувальників могло навіть погіршити її стан.

Крім того, розтин померлої показав, що вона в аварії отримала настільки серйозні травми, що її життя не можна було врятувати. Таким чином, активістам "Останнього покоління" не висуватимуть обвинувачень у зв’язку зі смертю жінки.

Водночас двом фігурантам загрожує покарання за примус та опору правоохоронцям під час протесту, якщо так вирішить суд.

Нагадаємо, останнім часом активісти ініціативи "Останнє покоління", яка активна у багатьох країнах Європи, використовують як форму протесту обливання фарбою картин у галереях, приклеювання себе до підставок експонатів тощо. Твори після таких акцій залишаються неушкодженими, оскільки картини захищені склом. 

Нещодавно активісти вилили у відомий фонтан у центрі Рима чорну рідину, що мала символізувати нафту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: