Польща ймовірно перегляне перелік продуктів, заборонених для імпорту з України

Середа, 19 квітня 2023, 16:07

Польща ймовірно змінить перелік української сільськогосподарської продукції, ввезення якої заборонила минулої суботи у зв’язку з негативними наслідками для власних фермерів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у коментарі RMF FM розповів міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус. 

Міністр зазначив, що оголошений 15 квітня перелік забороненої до ввезення продукції може змінитися – скоріш за все, з нього вилучать м’ясо, вина та живу худобу. 

Коментуючи анонсовані заходи відстеження українського зерна, яке прямує через Польщу транзитом, міністр зазначив, що GPS-маячки будуть застосовуватися до вантажів, які везуть автомобільним та залізничним транспортом. Втім, транспортні засоби можуть для цього групувати, а не створювати трекер для кожної фури з вантажем. 

"Транспортні засоби можуть об’єднувати у групи. Не можу сказати, чи це буде 10, чи 20 машин – рішення буде за митною службою", – пояснив міністр. 

Напередодні Україна домовилась із Польщею про розблокування транзиту свого зерна: вантажі з України будуть контролювати за допомогою системи SENT, щоб знати, чи справді вони виїхали з Польщі.

Європейська комісія привітала угоду між Польщею та Україною щодо транзиту українського зерна, однак підкреслила, що не змінила свою позицію про неприйнятність односторонніх дій Варшави.

Окрім Польщі, імпорт українських сільгосптоварів заборонили також Угорщина, Словаччина та Болгарія, у Румунії лунають заклики до цього через шкоду для місцевих фермерів у зв’язку з нижчими цінами української продукції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: