Майже половина іспанців не знає, що їхня країна скоро головуватиме в ЄС

Понеділок, 1 травня 2023, 20:06

44% відсотків іспанців не знають, що їхня країна в другій половині 2023 року буде головувати в Раді Європейського Союзу, і лише 28% знають, що таке ротаційне головування в ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані опитування Королівського інституту міжнародних і стратегічних досліджень Elcano.

Телефонне опитування про майбутнє головування Іспанії в Євросоюзі охопило 1000 іспанців із 14 лютого по 8 березня. Тоді як 56% відповіли, що знають про головування Іспанії, 44% відповіли: "ні, я щойно про це дізнався".

Польща під час головування в ЄС зробить усе для вступу України й Молдови – президент

Також, згідно з результатами, люди старшого віку в Іспанії мають більше знань про ЄС: лише 28% іспанців віком до 29 років знають про головування й 76% – респондентів старше 65 років.

Попри високий рівень довіри до Європейського Союзу, який перевищує довіру до національних органів влади, лише 28% іспанців змогли сказати, що таке Рада ЄС, і лише 52% респондентів заявили, що знають, як працює ЄС загалом.

Старша наукова співробітниця Elcano Кармен Гонсалес вважає, що уряд Іспанії міг провести недостатньо просвітницької роботи з огляду на майбутнє голосування Мадрида в Європейському Союзі.

На думку Гонсалес, інституції та уряди ЄС повинні здійснювати "набагато більше роз'яснювальної роботи", особливо серед молоді, враховуючи, що рішення та угоди, ухвалені в ЄС, все більше впливають на їхнє повсякденне життя.

Раніше міністерка з європейських питань уряду Швеції Джессіка Росвалл закликала Іспанію, яка головуватиме в Раді Європейського Союзу в другій половині 2023 року, приділяти особливу увагу викликам у зв’язку з війною в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: