У лікарні померла дівчина, поранена під час стрілянини в школі Белграда

Понеділок, 15 травня 2023, 22:16

Дівчина, яка зазнала серйозного поранення під час стрілянини в школі в Белграді 3 травня, померла в лікарні, ставши десятою жертвою нападу.

Про це з посиланням на Міністерство охорони здоров’я Сербії в понеділок повідомив телеканал РТС, пише "Європейська правда".

Дівчинка, яка зазнала серйозного вогнепального поранення голови й майже два тижні перебувала в дитячій лікарні, померла вранці в понеділок "попри екстрене медичне втручання й усі заходи інтенсивного лікування".

Нагадаємо, стрілянина сталася в початковій школі імені Владислава Рибнікара в центрі Белграда. 13-річний хлопець узяв пістолет свого батька і відкрив вогонь, спочатку вбивши вісьмох дітей і охоронця школи, а також поранивши шістьох учнів і вчителя.

Президент Сербії погодився на дострокові вибори

Днем пізніше 20-річний хлопець відкрив безладну стрілянину з автоматичної зброї в двох селах на південь від Белграда, вбивши вісьмох людей і поранивши 14.

Після стрілянини президент Сербії Александар Вучич анонсував масштабні поправки до законодавства, щоби посилити контроль за носінням стрілецької зброї. Міністр освіти подав у відставку. Крім того, десятки тисяч людей вийшли на вулиці, вимагаючи відставки міністрів та придушення насильницького контенту на телебаченні.

На цьому тлі Вучич, говорячи про протести, сказав, що "Майдану в Белграді не буде", викликавши різку реакцію українського посольства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: